Vragen over tarieven, opdrachten of projecten die ik voor je kan doen? Ik hoor het graag!

 

t. 06-14661504

Twitter

Facebook

LinkedIn

KvK: 69686602

 

         

123 Street Avenue, City Town, 99999

(123) 555-6789

email@address.com

 

You can set your address, phone number, email and site description in the settings tab.
Link to read me page with more information.

blogs

Tim Pardijs vertelt over zijn leven als schrijver, lezer, docent en huisman. 

Fietsen

Tim Pardijs

IJs ligt in vuile plakken in de sloten als ik door de weilanden naar het bos fiets. Na een kwartier fietsen doe ik mijn handschoenen uit, ik voel de zon warm op mijn huid. Bomen en struiken zijn kaal, het gras wordt al groener. In het bos, bij een boerderij waar ik nooit een mens zag, alleen een fiets tegen een muur en soms een auto, zie ik in een boom waar ik langs fiets een driehoekige vorm. Ik doe nog een paar trappen, maar keer mijn fiets dan om. Op een verticale afgezaagde tak staat een vogelhuisje, versierd met kozijnen, deurposten en met ramen, een schoorsteentje. Ik ben hier al tientallen keren voorbij gefietst zonder iets te zien van dit bouwwerk, maar nu ik er stil bij sta zie ik steeds meer: op de grond is met aluminium verpakkingsmateriaal een deur tegen de boom gemaakt, als ladder loopt een leren riem van de grond naar het huisje, binnen staan figuren met rode mutsen. Ik draai me om en hoor een machtig geruis achter me, ondertussen zie ik dat de boom met het huis in een kring van bomen staat en overal in die bomen zie ik ineens rode mutsen, zwarte laarsjes, een blauw jasje, ik draai verder om te kijken waar het geluid vandaan komt en zie in tegenlicht honderden ganzen opvliegen, het zonlicht schijnt dwars door hun vleugels.