Vragen over tarieven, opdrachten of projecten die ik voor je kan doen? Ik hoor het graag!

 

t. 06-14661504

Twitter

Facebook

LinkedIn

KvK: 69686602

 

         

123 Street Avenue, City Town, 99999

(123) 555-6789

email@address.com

 

You can set your address, phone number, email and site description in the settings tab.
Link to read me page with more information.

blogs

Tim Pardijs vertelt over zijn leven als schrijver, lezer, docent en huisman. 

Ploegen (1)

Tim Pardijs

Mijn vader heeft een trekker. De oude McCormick staat naast zijn hoekhuis in de rustige kinderrijke straat aan de rand van het dorp, in de speciaal hiervoor verlengde carport. Op de grond onder de trekker ligt een stuk karton met zwarte olievlekken. De trekker was denk ik het duurste wat mijn vader ooit voor zichzelf kocht, en daarna bleef hij er geld aan uitgeven want het duurde wel een paar jaar voor het oude apparaat zuiver ronkend en rood glimmend door de woonwijk reed. De kinderen uit de buurt mogen elke eerste lentedag met mijn vader mee voor een ritje. Ze zitten op de spatborden boven de grote achterwielen, in de bochten slaat mijn vader een arm om ze heen. ’s Zomers maait hij gras of ploegt hij akkers voor boeren in de buurt en soms helpt hij zijn neef op de boerderij waar hij zelf opgroeide. Het type McCormick dat mijn vader heeft, was de eerste trekker op het boerenbedrijf van de familie. Mijn vader heeft een foto, gemaakt op de dag van aankoop: hij zit als kleine jongen achter het stuur, zijn vader, de opa die ik nooit heb gekend, staat er rechtop naast. Pas maakten we op een mooie dag een foto van de trekker tijdens een picknick in een weiland: mijn dochter zit achter het stuur, ik zit op het spatbord, mijn vader staat er rechtop naast, zijn arm om mijn dochter heen.