Vragen over tarieven, opdrachten of projecten die ik voor je kan doen? Ik hoor het graag!

 

t. 06-14661504

Twitter

Facebook

LinkedIn

KvK: 69686602

 

         

123 Street Avenue, City Town, 99999

(123) 555-6789

email@address.com

 

You can set your address, phone number, email and site description in the settings tab.
Link to read me page with more information.

blogs

Tim Pardijs vertelt over zijn leven als schrijver, lezer, docent en huisman. 

Zeggen

Tim Pardijs

Ik steek mijn hand uit, draai mijn bovenlichaam naar rechts en zoek oogcontact. De man tegenover mij doet hetzelfde, maar in een meer zijwaartse beweging: hij loopt de rij van ons gezelschap af. Zijn hand sluit te vroeg, waardoor onze handen elkaar niet volledig omsluiten en hij alleen in mijn vingers knijpt, die daardoor als rietjes in een bundel tegen elkaar worden gedrukt. We zitten naast elkaar, later tijdens het diner. ‘Wil je dat echt weten?’, vraagt hij lachend als ik hem een vraag stel die al even door mijn hoofd zwierf voor ik hem een plek gaf. Hij geeft antwoord in drie, vier, vijf zinnen, en nog een zesde erbij. Ergens in zijn verhaal gebruikt hij de woorden ‘jullie wereldje’, en kijkt daarbij ook de dichter tegenover me aan. Deze dichter heeft kleine handen met spits toelopende vingertoppen, zag ik toen hij bij de kennismaking de kraag van zijn jasje goed deed. Naast hem zit een stel wiens handen elkaar kort strelen, liggend op tafel, de beweging trekt mijn aandacht als ik hun kant op kijk. Van hun handen gaat mijn blik naar hun ogen, ze kijken ook net naar mij. Ik kijk weg. In een onderonsje met iemand anders vertel ik over de vingers van de dichter. Wat zegt jou dat, vraagt hij.