Vragen over tarieven, opdrachten of projecten die ik voor je kan doen? Ik hoor het graag!

 

t. 06-14661504

Twitter

Facebook

LinkedIn

KvK: 69686602

 

         

123 Street Avenue, City Town, 99999

(123) 555-6789

email@address.com

 

You can set your address, phone number, email and site description in the settings tab.
Link to read me page with more information.

blogs

Tim Pardijs vertelt over zijn leven als schrijver, lezer, docent en huisman. 

Bouwen

Tim Pardijs

Vroeg op. Ik zet vandaag de hoogslaper in elkaar, dat heb ik haar beloofd. Dus ik haal het oude bed af, zet het matras in de gang, doe de lakens in de was en breng het bed naar zolder. Achter het schot vandaan pak ik de delen van de hoogslaper en leg ze in haar half lege slaapkamer op de grond. Zij gaat naar beneden, ze ziet haar kamer liever weer als hij helemaal ingericht is. Ik kijk naar de metalen onderdelen van de hoogslaper, maar het complete bed zie ik er nog niet in. Er is een houten plank die ik niet kan plaatsen, een rooster dat niet logisch is. Ik leg palen bij elkaar, tel de gaten erin, leg de schroeven uit een plastic zakje op een rij. Een matrasbodem, een trapje, hekjes. Palen erbij. En ik zie ineens de hoogte van het bed: lager dan ik hoopte. En de plank heeft plotseling ook zijn bestemming: het is een bureaublad onder de matrasbodem, ernaast het rooster. Maar dat is niet nodig. Er staat al een mooi bureau in de kleine slaapkamer. Het doel van de hele onderneming was juist ruimte winnen. Ik vraag haar wat we moeten doen, maar zij weet het natuurlijk ook niet. Ik drink koffie, maar weet het daarna nog niet. Dan haal ik het oude bed weer van zolder, en zet het nieuwe bed weer achter het schot. Voor later.