Vragen over tarieven, opdrachten of projecten die ik voor je kan doen? Ik hoor het graag!

 

t. 06-14661504

Twitter

Facebook

LinkedIn

KvK: 69686602

 

         

123 Street Avenue, City Town, 99999

(123) 555-6789

email@address.com

 

You can set your address, phone number, email and site description in the settings tab.
Link to read me page with more information.

blogs

Tim Pardijs vertelt over zijn leven als schrijver, lezer, docent en huisman. 

Kijken (3)

Tim Pardijs

Niet om wat ze betekenen, maar om wat ze kunnen betekenen, schrijf ik alle details op van hoe een kruimel bij het ontbijt in mijn keel blijft steken en daar de halve ochtend blijft zitten, waardoor mijn slokdarm zich steeds samentrekt, ik kuch en slik in een poging hem eruit te krijgen. In die kruimel zit de potentie van een metafoor die blijft hangen bij de lezer, mits omgeven door de juiste andere woorden. Hetzelfde geldt voor het pellen van een ui, laag voor laag, tot je uitkomt bij het einde, het niets. De gebeurtenis of het voorwerp zelf hoeft geen betekenis te hebben, maar kan dat wel krijgen door de nieuwe omgeving waarin de kunstenaar hem zet, bewijst Manzoni met zijn kunstwerk Socle du monde. En omdat ik gedichten met kleine beelden, met goed beschreven details, vaak het meest geslaagd vind, zoek ik die op in de dagelijkse teksten die ik schrijf. Kleine voorvallen die groot kunnen worden. En dat is misschien ook wat Handke bedoelt met zijn uitspraak ‘de voorwerpen rondom telden steeds mee’. Door ze te zien en ze te benoemen neem ik ze op in het grotere geheel, laat ik ze meetellen.