Vragen over tarieven, opdrachten of projecten die ik voor je kan doen? Ik hoor het graag!

 

t. 06-14661504

Twitter

Facebook

LinkedIn

KvK: 69686602

 

         

123 Street Avenue, City Town, 99999

(123) 555-6789

email@address.com

 

You can set your address, phone number, email and site description in the settings tab.
Link to read me page with more information.

blogs

Tim Pardijs vertelt over zijn leven als schrijver, lezer, docent en huisman. 

Vechten

Tim Pardijs

Als de lange naald uit het hoofd van meisje komt, zegt haar moeder: ‘Is dit het al?’ Dochter kijkt kalm naar een tekenfilm. Een jonge vrouw in witte jas glimlacht, knikt en haalt een scherm tevoorschijn waarop ze de mogelijkheden van het implantaat laat zien: gps-volgen, meekijken door de ogen van haar dochter en een stressfilter dat angstige gebeurtenissen ongevaarlijk doet lijken. Moeder schudt haar hoofd. ‘Gewoon een optie’, zegt de witte jas. ‘Je hoeft er niets mee te doen.’ 
Het vierde seizoen van Black Mirror toont weer situaties waarin de technologische mogelijkheden van de gedigitaliseerde maatschappij van dit moment tien of twintig jaar vooruit worden gedacht. Zo krijgt het meisje de chip in haar hoofd nadat haar moeder haar een keer kwijt was. Nu kan ze op een tabletcomputer altijd zien waar haar dochter is. Handig. Maar aan het eind van deze door Jodie Foster geregisseerde aflevering ligt er een bebloede en gebroken tablet op de grond van de slaapkamer. De verhalen zijn zo verteld dat ze afschuw, vertedering en plaatsvervangende schaamte oproepen, soms in één aflevering. Met mechanismen die ons allemaal eigen zijn vechten de personages voor veiligheid, erkenning, liefde, en zetten daarbij de nieuwe technologieën in. Je hoeft er niets mee te doen, maar je gebruikt het toch.