Vragen over tarieven, opdrachten of projecten die ik voor je kan doen? Ik hoor het graag!

 

t. 06-14661504

Twitter

Facebook

LinkedIn

KvK: 69686602

 

         

123 Street Avenue, City Town, 99999

(123) 555-6789

email@address.com

 

You can set your address, phone number, email and site description in the settings tab.
Link to read me page with more information.

blogs

Tim Pardijs vertelt over zijn leven als schrijver, lezer, docent en huisman. 

Wachten

Tim Pardijs

Alleen van papier kende ik Menno Wigman. Van zijn poëzie en van een geweldig eerlijk kranteninterview bij het verschijnen van zijn bundel Slordig met geluk twee jaar geleden. Daarin vertelde hij over zijn hartziekte, dat het hem ermee confronteerde dat al zijn successen in de poëzie hem niets wezenlijks opleverden, dat schrijven geen zin heeft. 
Ik stuurde Menno Wigman twee weken geleden een e-mail namens de stichting waar ik secretaris ben, om hem te feliciteren met de nominatie van die bundel voor de Ida Gerhardt Poëzieprijs 2018. Hij reageerde niet. Na een paar dagen, de andere genomineerden reageerden wel, werd ik ongeduldig. Ik wilde het persbericht over de nominaties op tijd versturen en ik moest weten of hij het nieuws wist, zodat hij het niet uit de krant zou horen. Voor het draaiboek van de prijsuitreiking moest ik weten of hij wilde voorlezen, hoe hoog zijn onkosten zouden zijn, of hij een maaltijd vooraf, een borrel achteraf en misschien een overnachting wilde, andere afspraken, schema’s, regels, wat was het allemaal belangrijk, de cijfers, wat gewichtig de tijd. Wigman, in gedicht De weg van alle boeken uit de bundel Mijn naam is Legioen: ‘ik wil in zestigduizend hoofden ruisen / en iedereen een tand uitslaan // voor ik de weg van alle boeken ga / en roemloos bij De Slegte sta.’