Vragen over tarieven, opdrachten of projecten die ik voor je kan doen? Ik hoor het graag!

 

t. 06-14661504

Twitter

Facebook

LinkedIn

KvK: 69686602

 

         

123 Street Avenue, City Town, 99999

(123) 555-6789

email@address.com

 

You can set your address, phone number, email and site description in the settings tab.
Link to read me page with more information.

blogs

Tim Pardijs vertelt over zijn leven als schrijver, lezer, docent en huisman. 

Aanraken

Tim Pardijs

Mijn voet landt op beton, als ik het nieuwe huis van mijn broer binnenstap. Onze stemmen weerkaatsen ongedempt tegen de plafonds, de muren, de ramen, de vloer. Op de muren is op sommige plekken wit gips te zien, de vorige bewoners hebben snel gaten gedicht, op andere plekken hangt het behang los, aan het plafond hangen spinnenwebben, stofdeeltjes. Met schuurpapier en een stoffer maken we schoon, we vegen daarna de vloer aan en stoppen het stof en de snippers afgescheurd behang in vuilniszakken, maken het huis zo vrij van sporen van de laatste bewoners. Bij het vegen vinden we achter de verwarming een kaart. Oom en tante wensen Ricardo een fijne verjaardag samen zijn vader en moeder. We zetten de kaart op de schouw. 
Met kwasten en rollers brengen we lichte kleuren aan op de grijze muren, plakken loshangend behang vast, verven over oude vlekken heen. Op het kale beton van de vloer schrijf ik met een kwast mijn initialen en de datum. ‘Tim is er weer hoor’, lacht mijn broer. Aan het eind van de dag hebben vier plafonds en drie muren een nieuwe verflaag. In het harde licht van de bouwlamp is elke oneffenheid te zien. Mijn handen hebben elke plek in de kamer aangeraakt.