Vragen over tarieven, opdrachten of projecten die ik voor je kan doen? Ik hoor het graag!

 

t. 06-14661504

Twitter

Facebook

LinkedIn

KvK: 69686602

 

         

123 Street Avenue, City Town, 99999

(123) 555-6789

email@address.com

 

You can set your address, phone number, email and site description in the settings tab.
Link to read me page with more information.

blogs

Tim Pardijs vertelt over zijn leven als schrijver, lezer, docent en huisman. 

Beslissen

Tim Pardijs

Ik ging voor yoghurt, honing en hagelslag naar de supermarkt maar nu ik naar de kassa loop, trek ik een mand achter me aan met ook bronwater, noten, vijgenbrood, ham, wc-papier en bananen, alsof iemand anders voor me besloot. Er zijn twee kassa’s open waar allebei een stuk of zes mensen voor staan te wachten, maar door de winkel klinkt een robotstem die meldt dat de derde kassa open gaat. De rijen breken, mensen wisselen van plek, kruisen elkaar, sluiten aan, glimlachjes als richtingaanwijzers. Ik kom aanlopen als het rangeren bezig is en wacht tot duidelijk wordt welke rij het kortst is. Ik vergelijk de aantallen mensen in elke rij en kijk naar hoeveel boodschappen er in karren, mandjes en armen liggen, maar kan niet genoeg overtuigende informatie vinden om een beslissing te maken. Ik kies dan links, maar omdat ik moet wachten op iemand die voor me langs loopt, sta ik even tussen twee rijen in. ‘Ik weet nu niet waar je heen gaat’, zegt een vrouw met kort grijs haar en een strakke blik die zegt dat haar leven een aaneenschakeling van doelgerichte beslissingen is geweest en vindt dat dat voor iedereen moet gelden. In een poging gezamenlijke grond te vinden, glimlach ik naar haar en zeg: ‘Ik weet ook niet waar ik heen ga.’