Vragen over tarieven, opdrachten of projecten die ik voor je kan doen? Ik hoor het graag!

 

t. 06-14661504

Twitter

Facebook

LinkedIn

KvK: 69686602

 

         

123 Street Avenue, City Town, 99999

(123) 555-6789

email@address.com

 

You can set your address, phone number, email and site description in the settings tab.
Link to read me page with more information.

blogs

Tim Pardijs vertelt over zijn leven als schrijver, lezer, docent en huisman. 

Kijken (2)

Tim Pardijs

Waarom leg ik vast hoe ik een koffiefilter open vouw, in de houder van het koffiezetapparaat duw en met mijn vingertoppen tegen de kant aan druk, hoe ik er twee scheppen gemalen koffie in laat vallen, met een klap de houder het apparaat in draai, water in de koffiekan doe en tot streepje twee in het apparaat giet, de rest van het water in een beker schenk en opdrink, de kan op het warmhoudplaatje schuif en op het knopje druk en wacht op het moment dat het water omhoog gepompt wordt en warm door het filter de kan in druppelt? En waarom zoek ik nu op hoe een koffiezetapparaat werkt? Zodat ik er beter over kan schrijven. Zo weet ik nu dat het water omhoog komt omdat het door het element in het warmhoudplaatje aan de kook wordt gebracht en zo naar boven borrelt, niet door een pomp. 
‘Hij zag zich zelf nooit als alleen-handelende: de voorwerpen rondom telden steeds mee. Met hem die sprak, rees een schoorsteen op, stond een bloempot op een balkon verderop, was het koud in een door de wind bewogen bosje, pakte een kind op straat bij een ander kind al langzaam voortlopende een zuurtje uit het zakje’, schrijft Peter Handke in De geschiedenis van het potlood