Vragen over tarieven, opdrachten of projecten die ik voor je kan doen? Ik hoor het graag!

 

t. 06-14661504

Twitter

Facebook

LinkedIn

KvK: 69686602

 

         

123 Street Avenue, City Town, 99999

(123) 555-6789

email@address.com

 

You can set your address, phone number, email and site description in the settings tab.
Link to read me page with more information.

blogs

Tim Pardijs vertelt over zijn leven als schrijver, lezer, docent en huisman. 

Waaien

Tim Pardijs

De wind blaast in mijn rug, als ik uit het centrum naar huis fiets van de tentoonstelling Lage Landen in het Stedelijk Museum Zutphen. Lang stond ik voor een doek van Jacob Maris, getiteld Polder na onweer. In vlugge vlagen is het gras op het doek neergesmeten, neergedrukt door een onzichtbare hand.
Ik vlieg door de straten. In tegengestelde richting loopt een man met een hoed over het trottoir. Op het moment dat we oogcontact hebben, slaat een vlaag wind onder de rand van de hoed en tilt hem op. Met een snelle beweging van zijn arm weet de man zijn hoed op zijn hoofd te drukken. Hij glimlacht, ik glimlach. 
Ik waai verder, over de fietsbrug, de nieuwbouwwijk in, waar een voordeur open slaat, een peuter uit de deuropening breekt en naar buiten rent. De wind speelt met zijn open jas, doet hem wankelen op zijn jonge benen. Een man in een dikke jas rent er roepend achteraan. Als hij mij ziet kijken, lacht hij. Midden op straat grijpt hij het kind. Zijn haar waait wild om zijn hoofd.