Vragen over tarieven, opdrachten of projecten die ik voor je kan doen? Ik hoor het graag!

 

t. 06-14661504

Twitter

Facebook

LinkedIn

KvK: 69686602

 

         

123 Street Avenue, City Town, 99999

(123) 555-6789

email@address.com

 

You can set your address, phone number, email and site description in the settings tab.
Link to read me page with more information.

blogs

Tim Pardijs vertelt over zijn leven als schrijver, lezer, docent en huisman. 

De dingen zijn alleen (6)

Tim Pardijs

Fietsend naar de schilderles van mijn dochter, die vond dat ze op school te weinig creatieve dingen deed en nu wekelijks in een atelier tekent en schildert, vraag ik me af waarom ik eigenlijk schrijf. Het antwoord weet ik allang, maar toch overvalt de vraag me regelmatig. Wat zegt dat over het antwoord? Ik wil mijn stem laten horen, en in de poëzie vond ik daar een plek voor. Ik was stadsdichter en vinex-dichter in de tijd dat ik ook voor de krant werkte. En nu ik geen journalist meer ben, zoek ik nog steeds naar manieren om mijn stem te laten horen. Ik oefen mezelf in proza door dagelijks tweehonderd woorden te schrijven, en publiceer hier een selectie van die stukken. De afgelopen weken vertelde ik de allegorie van de mus. Dat voelde belangrijker dan de bedachte bundel over de dingen in huis. Tot ik vanmiddag Hans Andreus las: ‘Het morgenlicht houdt zich nu bezig met de dingen / de pasgewassen trams de rails het draad erboven / de fietssturen de ramen en de raamkozijnen / de dingen kunnen in het morgenlicht geloven / het water van een gracht wordt zonder kleren aan / zo heilig als de heilige sebastiaan.’ Soms heb ik even wat morgenlicht nodig om in dingen te geloven.