Vragen over tarieven, opdrachten of projecten die ik voor je kan doen? Ik hoor het graag!

 

t. 06-14661504

Twitter

Facebook

LinkedIn

KvK: 69686602

 

         

123 Street Avenue, City Town, 99999

(123) 555-6789

email@address.com

 

You can set your address, phone number, email and site description in the settings tab.
Link to read me page with more information.

blogs

Tim Pardijs vertelt over zijn leven als schrijver, lezer, docent en huisman. 

Muren (8)

Tim Pardijs

Met familie en vrienden praat ik weinig over de mus. Ik ben bang dat ze ons zullen verwijten dat het onze eigen schuld is. Hadden we het raam maar niet zo lang open moeten laten staan, beter op moeten letten, strenger moeten zijn toen we voor het eerst merkten dat er iets veranderd was. Binnen onze muren praten we wel vaak over de mus. We bespreken na een aanval hoe hij beneden kwam en ontstak, wat hij aanrichtte in huis en wat we hebben gedaan om hem te kalmeren, hoe de dag weer gewoon werd. Daarna proberen we te bedenken hoe we van hem af komen. We gaan de pogingen langs die we tot nu ondernomen hebben, maar worden het niet eens over wat werkt. Mijn aanpak is de zachte: de mus sussen en daarna zonder dwang naar een andere kamer sturen zodat wij ons kunnen richten op de normale dingen van de dag. Ik ben te zacht, zegt ze. Zij is voor de harde aanpak. Duidelijk zijn. Optreden. Maar, heeft dat zin? Wat schieten we ermee op het gevecht aan te gaan? Het wilde gefladder, het gekrijs, de krassende nagels en na afloop overal in de kamer kleine bruine veren. En uiteindelijk is het resultaat hetzelfde: de mus is weg, zonder dat we weten voor hoe lang. Misschien moeten we een manier vinden om met de mus om te gaan, hem zodanig opvoeden dat hij een plek krijgt in ons leven.