Vragen over tarieven, opdrachten of projecten die ik voor je kan doen? Ik hoor het graag!

 

t. 06-14661504

Twitter

Facebook

LinkedIn

KvK: 69686602

 

         

123 Street Avenue, City Town, 99999

(123) 555-6789

email@address.com

 

You can set your address, phone number, email and site description in the settings tab.
Link to read me page with more information.

blogs

Tim Pardijs vertelt over zijn leven als schrijver, lezer, docent en huisman. 

Muren (7)

Tim Pardijs

Ik zet water op voor de thee en dek de tafel. Als ik ga zitten, kraakt de trap. Ik luister naar de zwaarte van de afdalende voetstappen en probeer in te schatten hoe groot de mus vanochtend is. Moeilijk te bepalen. Aan de ontbijttafel laat hij voor het eerst van zich horen, naast mij, met zachte stem. Ik negeer hem en lees de krant. Maar dan wordt de mus luider. Ik leg de krant neer en kijk naar hem. Zijn zwarte ogen schieten heen en weer, zijn vleugels bewegen langs zijn lichaam. De veren kriebelen op mijn arm, ik veeg ze van me af. Ik zeg hem kalm dat hij hier geen plek heeft, maar met elk woord dat ik zeg groeit de mus. En hoe harder ik praat, hoe wilder hij met zijn vleugels slaat. De mus stoot een kop thee om, zijn donzige borst hangt over de rand van de tafel. Als ik opsta om een doekje te pakken, gaat hij nog wilder tekeer. Nagels krassen over tegels, een bord valt op de grond, losse veren dwarrelen door de keuken. Ik hef mijn armen om zijn poten af te weren en loop ik naar mijn werkkamer op zolder. Beneden raast hij door. Als ik een half uur later beneden kom, is de mus verdwenen. Op de grond liggen bruine veertjes. Wie er gewonnen heeft maakt me niet uit, ik ben alleen maar blij dat het over is. Ik controleer mijn huid op krassen. Ik zie niets, maar toch voel ik dat zijn nagels me geraakt hebben.