Vragen over tarieven, opdrachten of projecten die ik voor je kan doen? Ik hoor het graag!

 

t. 06-14661504

Twitter

Facebook

LinkedIn

KvK: 69686602

 

         

123 Street Avenue, City Town, 99999

(123) 555-6789

email@address.com

 

You can set your address, phone number, email and site description in the settings tab.
Link to read me page with more information.

blogs

Tim Pardijs vertelt over zijn leven als schrijver, lezer, docent en huisman. 

Muren (1)

Tim Pardijs

Ik hoor iets stommelen in de kamer naast mijn werkkamer op zolder. Dat is vreemd, want ik ben alleen thuis. Ik sta op van mijn bureau en ben in een paar passen in de logeerkamer, waar twee matrassen op de grond liggen en verder dozen met speelgoed en een kast met kinderboeken en jeugdtijdschriften staan. Ik zie gelijk waar het geluid vandaan komt. Tegen het gesloten raam stoot steeds opnieuw een mus. Geen moment zit hij stil. Raakt hij het glas van het raam, valt hij naar beneden, landt op de vensterbank en vliegt dan opnieuw tegen het raam. Het vogeltje moet naar binnen zijn gevlogen toen het raam lange tijd open stond deze warme herfst. Maar nu het kouder wordt, is het raam weer dicht, en zit de mus opgesloten. We hebben er tot vandaag niets van gemerkt dat het beest in ons huis was. Ik zet een paar stappen naar het raam toe. De mus begint nog wilder te fladderen. Op het moment dat mijn hand de klink van het raam raakt, schiet de mus achter me langs. Door de open kamerdeur vliegt hij het huis in. Ik hoor hem nog een paar keer stoten tegen muren en deuren en dan is het stil. Ik ga weer naar mijn werkkamer. Het raam van de logeerkamer laat ik open staan.