Vragen over tarieven, opdrachten of projecten die ik voor je kan doen? Ik hoor het graag!

 

t. 06-14661504

Twitter

Facebook

LinkedIn

KvK: 69686602

 

         

123 Street Avenue, City Town, 99999

(123) 555-6789

email@address.com

 

You can set your address, phone number, email and site description in the settings tab.
Link to read me page with more information.

blogs

Tim Pardijs vertelt over zijn leven als schrijver, lezer, docent en huisman. 

Muren (6)

Tim Pardijs

Ik heb er tot nu toe niets van gemerkt dat er een beest in ons huis was, zei ik. Dit is niet waar. Al langer hoorde ik op zolder harde tikken uit het dak komen. Ik heb de buren gevraagd of zij het geluid ook hoorden in hun dak. Dat was niet zo. Ik heb er wakker van gelegen, denkend aan houtworm of iets anders dat het houtwerk aan zou vreten, waardoor het dak in een stofwolk op ons in elkaar zou storten. Ik heb de geluiden nooit kunnen verklaren. De zelfverzonnen uitleg dat het harde tikkende geluid veroorzaakt wordt doordat hout krimpt en uitzet bij temperatuurschommelingen, vind ik steeds minder waarschijnlijk. De mus probeerde al langer binnen te komen, is nu mijn overtuiging. Dat verklaart ook het gekras van nagels op de dakpannen, een geluid dat goed te horen is onder de schuine kanten van het zadeldak. Daar op zolder is mijn werkkamer. Regelmatig houdt het me van mijn schrijf- of leeswerk af. Nu de mus zich binnen de muren van ons huis beweegt, is er niet meer aan te ontkomen. Niet meer alleen bij het gekras van nagels of getik uit het dak beweeg ik gespannen door het huis. Het wordt tijd dat ik iets aan de mus ga doen.