Vragen over tarieven, opdrachten of projecten die ik voor je kan doen? Ik hoor het graag!

 

t. 06-14661504

Twitter

Facebook

LinkedIn

KvK: 69686602

 

         

123 Street Avenue, City Town, 99999

(123) 555-6789

email@address.com

 

You can set your address, phone number, email and site description in the settings tab.
Link to read me page with more information.

blogs

Tim Pardijs vertelt over zijn leven als schrijver, lezer, docent en huisman. 

Muren (5)

Tim Pardijs

Ik zag een opening en ik ging. Overal kijk ik. Normaal gesproken. In de lucht. Op de grond. In een boom. Op een struik. Ik kijk. En ik ga. Ik ben nooit lang op een plek. Elders is het. Altijd. Elders draagt mij. Elders is onder mijn vleugels. Deze keer zag ik een vierkant. Schaduw. Koelte. Warm was het. In de lucht. Op de grond. Daar niet. Daar was schaduw. Dus ik ging. Kozijn, vensterbank en ik was er. In de koelte. Weer keek ik. En ik zag. Kast met kinderboeken. Dozen. Matrassen. Zag ik. Verderop was het donker. Zag ik. Nog koeler. Dus ik ging. Verder. Hup, hup. Donker. Weer keek ik en licht zag ik. Elders. Genoeg donker, donker genoeg. Licht. En ik ging. Naar het licht. Hup, hup. Vleugels wijd. Naar het licht. Maar het licht. Maar het licht. Hard. Het licht was hard. Het licht was een muur. Een muur van licht, zo hard dat ik viel. Weer keek ik. Ik zag elders. Achter het geharde licht. Maar elders droeg mij niet. Vensterbank droeg mij. Vleugels. Vensterbank, vleugels. Vensterbank. Elders weg. Mijn veren te zacht voor het harde licht, mijn vleugels te zwaar zonder elders. En toen bewoog de schaduw. Naar mij toe. Zag ik. Weg, weg! Schaduw in. Weg! Zwart in. En zwart zag ik. Hard, zwaar, zwart. Overal.