Vragen over tarieven, opdrachten of projecten die ik voor je kan doen? Ik hoor het graag!

 

t. 06-14661504

Twitter

Facebook

LinkedIn

KvK: 69686602

 

         

123 Street Avenue, City Town, 99999

(123) 555-6789

email@address.com

 

You can set your address, phone number, email and site description in the settings tab.
Link to read me page with more information.

blogs

Tim Pardijs vertelt over zijn leven als schrijver, lezer, docent en huisman. 

Muren (3)

Tim Pardijs

Het grootste deel van de dag houdt de mus zich stil. Hij zit ergens in het huis en wacht. We zijn er inmiddels achter gekomen dat het geen zin heeft naar hem op zoek te gaan. De vogel heeft manieren om zich onzichtbaar te houden. We denken nog steeds dat hij in de berging zit, ergens tussen de dozen met kinderkleren en werkjes van de basisschool. Op onverwachte en onhandige momenten komt hij tevoorschijn. Met zijn ongecontroleerde bewegingen slaat hij dan tegen deuren en muren, gooit spullen omver en maakt krassen op plekken waar we zo ons best voor doen om ze glad te houden. Zijn wilde gefladder weerhoudt ons van het dagelijkse ritme in huis: samen ontbijten, rustig koffie drinken, uitgebreid avondeten, daarna huiswerk maken. We moeten alert zijn, voor als de mus tevoorschijn komt. We proberen hem dan te kalmeren. Met zachte stem praten we tegen hem, zeggen dat dit niet zijn plek is, in een huis tussen gezonde en succesvolle mensen. Soms houdt hij zich dan even rustig, maar elke keer als we denken hem te kunnen pakken, ontsnapt hij. Als we ons geduld verliezen en naar hem slaan, gaat hij alleen maar drukker tekeer, soms zo wild dat hij wel lijkt te groeien. Het enige wat we dan kunnen doen, is hem uit laten razen.