Vragen over tarieven, opdrachten of projecten die ik voor je kan doen? Ik hoor het graag!

 

t. 06-14661504

Twitter

Facebook

LinkedIn

KvK: 69686602

 

         

123 Street Avenue, City Town, 99999

(123) 555-6789

email@address.com

 

You can set your address, phone number, email and site description in the settings tab.
Link to read me page with more information.

blogs

Tim Pardijs vertelt over zijn leven als schrijver, lezer, docent en huisman. 

Muren (2)

Tim Pardijs

Het raam van de logeerkamer heb ik gesloten, het zorgde voor te veel kou in huis. Ik heb in alle kamers gezocht, de logeerkamer uitgebreid gecontroleerd, ben met een zaklamp door de donkere berging gegaan waar ik de mus voor het laatst tegen de muur hoorde stoten, maar vond nergens een dood vogellichaam. Dat ik hem niet kan vinden, betekent dat hij of door het open raam weg is gevlogen of dat hij zich ergens stil houdt in huis. Dat kan heel goed. We hebben er tot nu toe ook niets van gemerkt dat er een beest in ons huis was. We hoorden wel eens iets vallen, maar dat schreven we toe aan de buren of een timmerman in een van de achtertuinen in de buurt. De tocht die langs het hoofd waaide en die boven een deur dicht sloeg, kwam vast van een open raam. Onrustig gefladder rond de borststreek streken we met een paar handbewegingen weg, om vervolgens op te staan om uit te gaan, de televisie aan te zetten of een telefoon te pakken. Als de vogel in zijn wilde bewegingen niet wat uitwerpselen op de vensterbank en het kozijn van de logeerkamer had achtergelaten, was ik het bruine verenballetje dat keer op keer tegen het glas stuiterde allang vergeten. Maar nu is hij aanwezig, ook als hij zich stil houdt.