Vragen over tarieven, opdrachten of projecten die ik voor je kan doen? Ik hoor het graag!

 

t. 06-14661504

Twitter

Facebook

LinkedIn

KvK: 69686602

 

         

123 Street Avenue, City Town, 99999

(123) 555-6789

email@address.com

 

You can set your address, phone number, email and site description in the settings tab.
Link to read me page with more information.

blogs

Tim Pardijs vertelt over zijn leven als schrijver, lezer, docent en huisman. 

Lopende band

Tim Pardijs

Stapje voor stapje schuiven de mensen in de rij op. Ze bestellen koffie of pasta en lopen voor ons langs de stationshal in. In de trein glijden de deuren dicht, het landschap aan ons voorbij, als de muziek in onze oortjes, de beelden op onze telefoons. Op de luchthaven leggen reizigers sleutels, portemonnees, laptops, riemen en reispapieren in grijze bakken, met hun jassen en tassen schuiven ze weg over de rolband. Met een beweging van zijn vingers wenkt de douanier paspoorten naar zich toe. De mensen erachter volgen en lopen na een tweede handbeweging en een knik door. In het vliegtuig kijken we eerst naar mannen in gele en oranje hesjes die koffers op een lopende band gooien, ze schuiven onder ons het vliegtuig in, daarna zitten we zo lang stil dat onze benen beginnen te slapen. De jongen die een video monteert, het meisje voor het raam dat steeds met haar vingers over haar scherm strijkt, de snel lopende vrouw met de gefronste wenkbrauwen, de jonge mensen met de bewegende kinderwagen; reizen is kijken, reizen is wachten, anderen zien bewegen en wachten. Wachten op de tijd, die naar je opschuift tot het moment dat je zelf in beweging komt en je lichaam aansluit in de onmerkbare beweging op weg naar je aankomst.