Vragen over tarieven, opdrachten of projecten die ik voor je kan doen? Ik hoor het graag!

 

t. 06-14661504

Twitter

Facebook

LinkedIn

KvK: 69686602

 

         

123 Street Avenue, City Town, 99999

(123) 555-6789

email@address.com

 

You can set your address, phone number, email and site description in the settings tab.
Link to read me page with more information.

blogs

Tim Pardijs vertelt over zijn leven als schrijver, lezer, docent en huisman. 

Verf

Tim Pardijs

Dit is een moeilijk stukje. De woorden die volgen, gaan namelijk over een schilderij waar niets op te zien is. En woorden verwijzen altijd naar iets, in mijn geval naar de dingen de laatste tijd. Het titelloze werk van Linde Leijh dat nog tot 28 oktober in Dat Bolwerck in Zutphen te zien is als onderdeel van expositie ‘Dragelijke leegte’ toont echter geen dingen. Moeilijk dus, deze blog, of juist makkelijk. Want wat blijft er te beschrijven over als er niets is? De woorden zelf. En de verf. Want die is er wel. In vele lagen groen en grijs bracht Linde Leijh olieverf op het doek aan. Vlak boven de onderrand van het schilderij is een horizontale band te zien in een donkerder kleur grijs, zodat je een lage horizon vermoedt. Als je dichterbij komt, verdwijnt die echter, en blijft de verf over. Daarboven loopt de kleur over naar een lichter grijs, met een helder deel in het midden, naast een donkere vlek rechts. Zo ontstaat de suggestie van wolken, maar je ziet geen wolken. En hier doet zich weer het probleem van dit stukje voor. Geen lichtbron, geen diepte, geen gebouwen, geen mensen, geen bomen, geen dingen; over het niets kunnen wij alleen spreken in ontkenningen, zozeer zijn we gewend aan aanwezigheid. Dat is wat Linde Leijh laat zien.