Vragen over tarieven, opdrachten of projecten die ik voor je kan doen? Ik hoor het graag!

 

t. 06-14661504

Twitter

Facebook

LinkedIn

KvK: 69686602

 

         

123 Street Avenue, City Town, 99999

(123) 555-6789

email@address.com

 

You can set your address, phone number, email and site description in the settings tab.
Link to read me page with more information.

blogs

Tim Pardijs vertelt over zijn leven als schrijver, lezer, docent en huisman. 

Dubbeltje

Tim Pardijs

Hoe werd Maarten Biesheuvel wakker vandaag? Gisteren weerstond de man die een dubbeltje vol vervreemding kan beschrijven (‘of is het gewoon een pil, een pil tegen de angst?’, uit verhaal ‘De angstkunstenaar’) de priemende vragen en het hagelende applaus van De Wereld Draait Door. Net terug uit de psychiatrische inrichting zat hij in de uitzending voor zijn nieuwste bundel Verhalen uit het gekkenhuis. Ook ‘De angstkunstenaar’ staat hierin. Tijdens de razende inleiding van Matthijs van Nieuwkerk komt hij voor het eerst in beeld. Een lange man met een bril, schuin achterover leunend in zijn stoel, gekleed in een lichtblauwe trui. Zijn hand trilt, zijn borst gaat snel op en neer. De visagiste heeft zijn rechtopstaande grijze haar ongemoeid gelaten. Zijn trillende hand grijpt in dat haar als hij spreekt. Dan leest hij voor uit briefjes die hij vanuit het gekkenhuis stuurde aan zijn vrouw Eva. Bij de zin ‘ik houd het hier niet uit’ tast iets dat uit zijn buik omhoog komt, zijn stem aan. De tijd, de tekst is een jaar geleden geschreven, bestaat niet meer. Het papier en de twee lichtblauwe kaften verdwijnen. Hij lijkt zich even weer te voelen alsof hij in de inrichting in Leiden zit, in plaats van onder de zinderende televisielampen van een Amsterdamse televisiestudio.