Vragen over tarieven, opdrachten of projecten die ik voor je kan doen? Ik hoor het graag!

 

t. 06-14661504

Twitter

Facebook

LinkedIn

KvK: 69686602

 

         

123 Street Avenue, City Town, 99999

(123) 555-6789

email@address.com

 

You can set your address, phone number, email and site description in the settings tab.
Link to read me page with more information.

blogs

Tim Pardijs vertelt over zijn leven als schrijver, lezer, docent en huisman. 

Geven

Tim Pardijs

De woede van een schaar, het verdriet van papier. Een pen die over een regel rent, struikelt over een lijn, naar beneden valt en een regel lager weer opstaat. Een gum die nare gedachten weghaalt en ruimte maakt voor geluk. Een pen die het papier in graaft en zo woorden zichtbaar maakt. 
Dit zijn geen zinnen van mij, maar van leerlingen uit de groepen 6, 7 en 8 van basisscholen in Zutphen en Lochem die ik deze week, Poëzieweek, bezocht. Ik vertel over het beroep dichter (ben jij rijk?), over rijm, ritme en metaforen (watte?), over hoe poëtisch de teksten van sommige rappers zijn (Lil’ Kleine is toch geen dichter!), geef ze twee woorden en vraag ze een gedicht te maken over een voorwerp uit hun etui, zich in te leven hoe het zich zou voelen (een pen kan toch niet dansen?!). En hoe vaak zijn het niet de stille kinderen, achterin de klas, de kinderen die moeite hebben met taal, die eigenlijk niet voor willen lezen, die zulke regels schrijven. Zittend op een hoge kruk voor de klas mag ik ze aanhoren, vaker echter sta ik op, loop in strepen heen en weer voor de klas, complimenteer met stemverheffing teksten, praat steeds sneller omdat ik niet weet welke regel ik het eerst moet complimenteren. Een rijke oogst van ‘stille woorden die roepen van het papier’.