Vragen over tarieven, opdrachten of projecten die ik voor je kan doen? Ik hoor het graag!

 

t. 06-14661504

Twitter

Facebook

LinkedIn

KvK: 69686602

 

         

123 Street Avenue, City Town, 99999

(123) 555-6789

email@address.com

 

You can set your address, phone number, email and site description in the settings tab.
Link to read me page with more information.

blogs

Tim Pardijs vertelt over zijn leven als schrijver, lezer, docent en huisman. 

Schrijven (1)

Tim Pardijs

De tafel waar ik schrijvend de dag afsluit: ruwe houten planken met een dikke doorzichtige lak, verschillende tinten bruin met hier en daar knoesten. Paarse, gele, groene, witte en blauwe vlekjes, resten van de schildersessies van mijn dochters. Een brandplek, van de dag dat onze jongste een brandend waxinelichtje omver gooide, de vlam over het tafelblad stroomde, ik van de wc naar de tafel rende, een theedoek over het vuur gooide, met opluchting zag dat haar niets mankeerde. De tafel staat voor het raam, de plek waar ik hem neerzette nadat ik hem met mijn zusje het huis in had getild, vlak voordat ze naar het buitenland ging. Hier valt het licht mooi over het hout. De eerste paar jaar in dit huis stond hij nog op een donkerder plek in de kamer. Er is een foto van een diner met vrienden en hun kinderen die we nu bijna niet meer zien, een herinnering aan patat en stoofpot nadat mijn oudste dochter haar zwemdiploma haalde, een gekke tante die ineens meeat. Jaarwisselingen met het gourmetstel in het midden. De kinderen maken er huiswerk, ik werk er op mijn laptop als een van de kinderen ziek thuis is en niet alleen in de kamer wil zijn. Sinds de nieuwe stoelen zit ik er vaker, om te lezen of te schrijven, tweehonderdvijftig woorden om de dag af te sluiten, zoals nu. Ik staar naar buiten, ik staar altijd als ik aan vroeger denk. Daarom schrijf ik in de tegenwoordige tijd, in het nu, dan zijn de momenten niet voorbij.