Vragen over tarieven, opdrachten of projecten die ik voor je kan doen? Ik hoor het graag!

 

t. 06-14661504

Twitter

Facebook

LinkedIn

KvK: 69686602

 

         

123 Street Avenue, City Town, 99999

(123) 555-6789

email@address.com

 

You can set your address, phone number, email and site description in the settings tab.
Link to read me page with more information.

blogs

Tim Pardijs vertelt over zijn leven als schrijver, lezer, docent en huisman. 

Duiken

Tim Pardijs

Linkse directe, rechtse directe, linkse hoek, duik, leverstoot links, rechtse directe. Dit is de combinatie die ik oefen, elke keer als ik door de garage loop. Paf paf paf, ssss, paf paf, klinkt het tussen de fietsen, dozen en stellingkasten. De kettingen van de bokszak tingelen, het zwarte kunstleren gevaarte slingert van links naar rechts, van voor naar achter. Paf paf paf, ssss, paf paf, in de keuken wachtend op de magnetron, paf paf paf, ssss, paf paf, in mijn hoofd als ik schrijf. De bewegingen moeten in mijn lijf zitten als ik straks in de sportschool tegenover iemand sta. 
Het duiken gaat me het best af. Het lachen, het schouders ophalen, het geraakt worden en doen alsof het geen pijn doet. Ssss. Nu leer ik na het duiken te incasseren, te blijven staan, te ademen en terug te slaan. Soms echter stap ik ergens in zonder te weten dat het een ring is, zonder een stoot aan te zien komen. Dan krimp ik in elkaar, wend ik me af, bovenlichaam gebogen over de pijn, mijn hoofd zakt, zweet breekt me uit, mijn hart slaat sneller, ademhaling ook. Niemand heeft gezegd dat er een gevecht zou komen, welke combinaties ik kan verwachten.
Het boksen bereidt me voor. Linkse directe, rechtse directe, linkse hoek, duik, leverstoot links, rechtse directe.