Vragen over tarieven, opdrachten of projecten die ik voor je kan doen? Ik hoor het graag!

 

t. 06-14661504

Twitter

Facebook

LinkedIn

KvK: 69686602

 

         

123 Street Avenue, City Town, 99999

(123) 555-6789

email@address.com

 

You can set your address, phone number, email and site description in the settings tab.
Link to read me page with more information.

blogs

Tim Pardijs vertelt over zijn leven als schrijver, lezer, docent en huisman. 

Veranderen

Tim Pardijs

Ik loop door donkere gangen, beklim een trap vol chipskruimels en zandkorrels en loop door meer donkere gangen in de richting van een deuropening die geroezemoes voortbrengt. Ineens sta ik dan bovenaan een trap, een grote ruimte onder me, waar honderden mensen zich tussen hekjes door slingeren. Zoals de rups aan het eind van het spelletje Snake zich in bochten door het vierkant beweegt, zo beweegt dit beest vooral om zichzelf en anderen niet te raken. Aan het eind van de sliert deelt de kop van de rups zich weer op in mensen, die in tweetallen in open karretjes stappen. Ratelend gaan beugels naar beneden. Gegil in de verte. De mensen die aankomen met het treintje en uitstappen, beugels sissend omhoog, hebben een grote grijns op hun gezicht, praten enthousiast met elkaar. 
Ik sluit me aan bij de staart van de rups, en wacht. En kijk. Ik ga helemaal op in hoe andere mensen tegen hekjes leunen, op hun telefoon staren, praten, zoenen, hun neus snuiten; ik ben één met dit voortkruipende lichaam, ik heb toch geen invloed op richting en snelheid, ik beweeg me bijna bewusteloos voort. Dan klapt voor me een hekje open, ga ik zitten, ratelende beugel, en word ik een donkere gang ingeschoten, omhoog getakeld. Als ik naar beneden raas, steek ik lachend mijn armen omhoog, ze bewegen door de lucht als vleugels.