Vragen over tarieven, opdrachten of projecten die ik voor je kan doen? Ik hoor het graag!

 

t. 06-14661504

Twitter

Facebook

LinkedIn

KvK: 69686602

 

         

123 Street Avenue, City Town, 99999

(123) 555-6789

email@address.com

 

You can set your address, phone number, email and site description in the settings tab.
Link to read me page with more information.

blogs

Tim Pardijs vertelt over zijn leven als schrijver, lezer, docent en huisman. 

Verwachten

Tim Pardijs

Ze komen tussen kwart over tien en kwart over twaalf iets aan de meterkast doen. Ik heb enkele hoofdstukken te lezen en doe dat in de woonkamer, waar ik anders in mijn werkkamer zou zitten. Ik lees, sta op om de meterkast op te ruimen, lees een paar bladzijden, zet koffie om vijf over tien, lees verder, doe de koffie in de thermoskan, lees verder. 
Ik herken dit van een jaar geleden, toen ik ook monteurs verwachtte, en erover schreef. Ik dacht de hele ochtend na over wat ik kon doen tijdens het wachten, deed dingen half, of niet. Twee verschillende gebeurtenissen, gescheiden door tijd. Zou ik ze zo kunnen beschrijven dat het dezelfde gebeurtenis wordt, zoals schilders in het kubisme en later in abstracte kunst deden met beeld? Taal is van zichzelf al een abstractie, het is niet mogelijk om alle gelijktijdige prikkels van een moment op te schrijven, maar als ik een poging doe, moet ik de overeenkomsten van de voorvallen noteren, de verschillen weglaten en zo tot de kern kunnen komen. 
Een afgebakend stuk tijd met een verwachting: een busje rijdt de straat in, remt af en parkeert; dichtslaande autodeuren, stappen op de oprit, deurbel, mannen in werkkleding voor de deur en een vraag: of de heren koffie willen. In mijzelf een onrust: niet kunnen concentreren op een ding, maar steeds iets anders doen. Opstaan en zitten, opstaan en zitten. Een aanwezigheid die nog niet fysiek is, maar al wel de gebeurtenissen bepaalt.