Vragen over tarieven, opdrachten of projecten die ik voor je kan doen? Ik hoor het graag!

 

t. 06-14661504

Twitter

Facebook

LinkedIn

KvK: 69686602

 

         

123 Street Avenue, City Town, 99999

(123) 555-6789

email@address.com

 

You can set your address, phone number, email and site description in the settings tab.
Link to read me page with more information.

blogs

Tim Pardijs vertelt over zijn leven als schrijver, lezer, docent en huisman. 

Kijken

Tim Pardijs

De wijk uit ren ik, over landweggetjes, tussen weilanden door, over het industrieterrein en dan naar de dijk. Als ik de rivier heb gezien, keer ik om en loop ik dezelfde weg terug. Dat is mijn vaste vijf kilometer rondje. Vandaag steekt boven de dijk uit de stuurhut van een binnenvaartschip. Kijkt de schipper normaal tegen kribben, uiterwaarden en de dijk aan, door het hoge water ziet hij het landschap als een huiskamer voor zich liggen, door de kale bomen liggen de gebouwen als meubels achter elkaar in de ruimte. 
Dwars door de hoge bomen bij de recreatieplas valt zijn blik, op het nieuwe ziekenhuis: een grijze en een bruine legosteen bij de ringweg tegen elkaar aangelegd. En verder kijkt hij, naar de onlangs gebouwde woontoren bij het winkelcentrum, dat zich zonder het ronde groen dat de architect bij de artist impression liet tekenen, toont als op elkaar gestapelde zwarte blokken, de balkons als permanente schildersliften eraan vast. Over de nieuwbouwwijken aan de rand van de stad kan de schipper heen kijken, door de weilanden, over de landweggetjes, opzij de bossen in, waar de bomen en struiken ook kaal zijn, niet langer verbergen hoe lang de oprijlanen daar zijn, hoe groot en leeg de witte landhuizen. De winter is het meest onthullende jaargetijde.