Vragen over tarieven, opdrachten of projecten die ik voor je kan doen? Ik hoor het graag!

 

t. 06-14661504

Twitter

Facebook

LinkedIn

KvK: 69686602

 

         

123 Street Avenue, City Town, 99999

(123) 555-6789

email@address.com

 

You can set your address, phone number, email and site description in the settings tab.
Link to read me page with more information.

blogs

Tim Pardijs vertelt over zijn leven als schrijver, lezer, docent en huisman. 

Kammen

Tim Pardijs

De rij geparkeerde winkelwagens is kort, de rij mensen voor de kassa lang. Ik vraag of ik bij het schap met koffie mag en terwijl ik me buk om een pak uit te zoeken, verzet iemand anders mijn boodschappenwagen. Volle karren kruisen elkaar op het groente- en fruitplein, kinderen rennen rond, een jongen met een mandje en een koptelefoon loopt vlak voor me langs, ik hoor de muziek, een man vraagt aan zijn vrouw hoeveel brood er nog in de vriezer ligt en of er taart moet zijn voor vanavond, jongeren in lichtblauwe overhemden pakken kratten uit.
Een zo’n meisje staat stil. Met een zakje wortels in haar hand kijkt ze naar een man die ook stil staat. Ze zijn de enigen die niet bewegen. De man is van gemiddelde lengte, maar lijkt korter omdat hij zijn schouders in de te grote winterjas naar voren buigt, naar de glazen deur voor het koelvak met de groenten. In zijn hand houdt hij een kam, die hij rustig door zijn haar haalt. Vanochtend thuis geen tijd gehad of zojuist overvallen door een windvlaag. Het meisje met het zakje in haar hand zet een stap naar voren, alvast een glimlach op het gezicht voor het geval de man zich naar haar keert, maar hij kijkt naar voren en blijft zijn haar kammen voor de glazen deur, alsof hij in zijn eigen huis staat. Beweging is vaak besmettelijk, onrust overdraagbaar. Gelukkig de mensen die zo stil zijn dat ze overal thuis zijn.