Vragen over tarieven, opdrachten of projecten die ik voor je kan doen? Ik hoor het graag!

 

t. 06-14661504

Twitter

Facebook

LinkedIn

KvK: 69686602

 

         

123 Street Avenue, City Town, 99999

(123) 555-6789

email@address.com

 

You can set your address, phone number, email and site description in the settings tab.
Link to read me page with more information.

blogs

Tim Pardijs vertelt over zijn leven als schrijver, lezer, docent en huisman. 

Nieuwe beweging

Tim Pardijs

Mijn T-shirt is doorweekt, druppels uit mijn haar vallen op de zwarte mat. Ik zet een stap naar voren en houd mijn gehandschoende rechterhand omhoog, met de palm naar voren, mijn linkerhand met de palm naar binnen, ik weet dat daar klappen komen. Als ik de stap zet, voel ik dat in mijn buik, rond mijn middenrif. Een lichte opwinding is het, vergelijkbaar met woede, maar zachter, alsof mijn lichaam kalm laat weten: hier ben ik, zie mij, hier ben ik, raak mij.
Op een stoel op de tweede verdieping van een kantoorgebouw, voor mij mijn chef en iemand van personeelszaken die elkaar aankijken en zeggen dat ze dit niet hadden verwacht, toen voelde ik hetzelfde. Ook toen ik gedichten voorlas, een stilte liet vallen en de zaal rondkeek, toen ik mijn broer vasthield na een weekend praten, toen ik mijn dochter naar boven tilde de avond nadat ze haar enkel had gebroken, hier ben ik.
Ik schud mijn armen los, het gewicht van de handschoenen trekt aan mijn spieren. Ik haal adem, nog een keer diep adem en zet mijn linker- voor mijn rechterbeen, hef mijn handschoenen op. Als de klap komt, sla ik met een kleine beweging terug, telkens opnieuw. Een kreet klinkt door de sportschool en alle handschoenen zakken, iedereen zet een paar passen over de zwarte vloer, sommigen hijgen. Dan een nieuwe beweging. Linker- voor mijn rechterbeen, vuisten omhoog. Hier ben ik.