Vragen over tarieven, opdrachten of projecten die ik voor je kan doen? Ik hoor het graag!

 

t. 06-14661504

Twitter

Facebook

LinkedIn

KvK: 69686602

 

         

123 Street Avenue, City Town, 99999

(123) 555-6789

email@address.com

 

You can set your address, phone number, email and site description in the settings tab.
Link to read me page with more information.

blogs

Tim Pardijs vertelt over zijn leven als schrijver, lezer, docent en huisman. 

Oversteken

Tim Pardijs

‘Toen ik zo oud was als jij, zwom ik naar de overkant’, zegt een van de mannen op het bankje bij de veerpont. Ze zijn met z’n vijven en geven na meer grappen antwoord op mijn vraag hoe laat het veer gaat. Toen we aan kwamen fietsen hoorde ik ze praten. Over de voorbijgangers, over de grote boerderij in de buurt die verbouwd wordt, over de nieuwe eigenaar. Dit zijn de vertellers van de verhalen. Verhalen als dat van Berend, die in de uiterwaarden een ongeluk kreeg met een boerenkar. De metalen banden om de houten wielen ‘gaven niet mee’, zo meldt het bord dat in de berm staat, waardoor de overreden jongen beide benen moest missen. Hij raakte aan de drank en belandde met zijn twee kunstbenen jaren later op ongeveer dezelfde plek in de sloot, ‘en hij bleef daar’, aldus het bord. Onlangs kwam een van de benen boven, zo wil de genoteerde overlevering. Wanneer het bord is geschreven en geplaatst staat er niet bij. De mannen bij de pont moeten het verhaal kennen.
Terwijl we oversteken, kijken we naar de overkant, waar een man alleen op een bank zit. Hij houdt zijn ogen gesloten. Misschien hoort hij ons, ziet hij beelden aan de binnenkant van zijn oogleden. Tientallen fietsers en auto’s passeren hem dagelijks. En het veer gaat heen en weer, een meisje met een heuptasje noemt bedragen, ontvangt de munten. ‘We hebben het overleefd’, verzucht mijn dochter, als we aan de overkant de helling op fietsen.