Vragen over tarieven, opdrachten of projecten die ik voor je kan doen? Ik hoor het graag!

 

t. 06-14661504

Twitter

Facebook

LinkedIn

KvK: 69686602

 

         

123 Street Avenue, City Town, 99999

(123) 555-6789

email@address.com

 

You can set your address, phone number, email and site description in the settings tab.
Link to read me page with more information.

blogs

Tim Pardijs vertelt over zijn leven als schrijver, lezer, docent en huisman. 

Klimmen

Tim Pardijs

Ik til de huishoudtrap naar mijn werkkamer op zolder en zet hem tegen de muur met het luik. Voor een vrijstelling voor de universiteit zoek ik naar oude diploma’s en cijferlijsten. Ik klim naar de vliering en open dozen die ik hier zes jaar geleden heb neergezet zonder erin te kijken. Een ervan bevat een knikkerzak, geborduurd op de basisschool. Als ik hem oppak rollen de glazen knikkers tikkend over werkjes van de kleuterschool, schriften met letteroefeningen en rapporten. In een andere doos een lichtbruine volgekalkte leren schooltas, zijn nog altijd scherpe geur vermengt zich met een zoete lucht, van papier, ritselend door mijn vingers, een typediploma met drie tienen, scripties vol d- en t-fouten, essays met alinea’s overgeschreven uit ander werk, een werkstuk psychologie (gebrekkige uitwerking conflicthantering, aldus mijn docent), het ruwe papier van de mappen weer aan mijn vingers, mijn handen bewegen sneller door de beelden van gangen, natte jassen, klassen met zweetlucht, printers die het niet doen, mijn ademteugen korter; in het rollen dat zich van mijn hoofd neerwaarts naar mijn buik verplaatst, zoek ik naar resultaten.
Ik kijk op. Beneden mij mijn werkkamer, met mijn bureau en de boekenkasten. Mijn eerste gepubliceerde gedicht op een grote plaat afgedrukt, naast het volle prikbord de plank met mijn bundels, manden vol tijdschriften, knipsels. Ik bewaar te veel, ik gooi te weinig weg. Ik klim naar beneden en stuur een bericht naar mijn ouders, of de cijfers bij hen op zolder liggen.