Vragen over tarieven, opdrachten of projecten die ik voor je kan doen? Ik hoor het graag!

 

t. 06-14661504

Twitter

Facebook

LinkedIn

KvK: 69686602

 

         

123 Street Avenue, City Town, 99999

(123) 555-6789

email@address.com

 

You can set your address, phone number, email and site description in the settings tab.
Link to read me page with more information.

blogs

Tim Pardijs vertelt over zijn leven als schrijver, lezer, docent en huisman. 

Vieren

Tim Pardijs

Ze pakt haar schoolboeken en schriften uit haar rugtas en stopt ze in een doos. Met een klap sluit ze de deksel. Uit de tas van haar zus komen toetsen met krullen en tekeningen met sterren en kerstbomen. We leggen ze op een stapel in de keuken. De tassen, slappe stukken textiel zonder hun papieren en kartonnen inhoud, leggen we in de gangkast. Roepend en zingend rennen de zussen rondjes om te salontafel. 
Ik was broodbakjes en bekers af en zet ze bovenin de kast. Ik zuig het hele huis, maak warme chocolademelk, ook voor de vriendin die ineens voor de deur staat. ’s Avonds bak ik pannenkoeken en doen we tijdens het eten een spel. Op briefjes schrijven we acht letters, die ze kunnen verdienen door vragen goed te beantwoorden. Samen ontdekken ze de naam van het pretpark waar we volgende week heen gaan.
We zeggen: we kunnen doen wat we willen! We stappen in de auto en rijden naar het Glazen Huis van radiozender 3FM in Apeldoorn, stralen wit licht zijn al van ver te zien. Popmuziek uit de speakers op het plein. We geven geld voor kinderen die door oorlog niet bij hun ouders kunnen zijn, ik koop armbandjes. Onze dochters lachen, wijzen, roepen, trekken aan mijn arm, vragen. Om ze een goede blik te geven op de beroemde presentatoren, neem ik ze weer eens op de arm, een voor een, het licht van het huis weerkaatst op hun gezichten, hun ogen glanzen er van, ik til ze boven de gewone dagen uit.