Vragen over tarieven, opdrachten of projecten die ik voor je kan doen? Ik hoor het graag!

 

t. 06-14661504

Twitter

Facebook

LinkedIn

KvK: 69686602

 

         

123 Street Avenue, City Town, 99999

(123) 555-6789

email@address.com

 

You can set your address, phone number, email and site description in the settings tab.
Link to read me page with more information.

blogs

Tim Pardijs vertelt over zijn leven als schrijver, lezer, docent en huisman. 

Verhuizen

Tim Pardijs

Als we ’s avonds in de douche staan te dringen voor de wasbak, denk ik nog wel eens aan de badkamerverkoper, die zei: ‘Zou je naast de douche niet twee wasbakken plaatsen en het bad weglaten?’ Met het oog op hoe de badkamer was, en hoe die in de toekomst, als we dit huis willen verkopen, zal moeten zijn, zei ik nee tegen het idee.
‘… te bedenken wat een deur, een raam, een kelder, een vliering voor basis hebben in de aard van de mens, en dan misschien nooit een opbouw op te richten voordat we daar een betere reden voor hebben gevonden dan die van onze tijdelijke behoeften’, schrijft Henry David Thoreau midden negentiende eeuw in Amerika, zittend in zijn zelfgebouwde huis bij Walden Pond. Ik lees zijn boek over het twee jaar durende onderzoek naar zelfvoorzienend leven, Walden getiteld, in voorbereiding op wat een derde volledige poëziebundel zou kunnen worden. Mijn vinex-huis staat met zijn op grote schaal ontworpen verhoudingen mijlenver af van Thoreaus experiment, maar soms is het mogelijk een Walden’tje te flikken, bijvoorbeeld als er verhuisd of verbouwd moet worden. Thoreau: ‘De meeste mensen schijnen nooit te hebben nagedacht over wat een huis is en zijn onnodig hun leven lang arm omdat ze denken dat ze net zo’n huis moeten hebben als hun buren.’ Een betere reden vinden dan tijdelijke behoeften, zo wil ik mijn volgende huis kopen. ‘Wij doen als koevogels en koekoeken, die hun eieren in nesten leggen die andere vogels gebouwd hebben’, aldus Thoreau.