Vragen over tarieven, opdrachten of projecten die ik voor je kan doen? Ik hoor het graag!

 

t. 06-14661504

Twitter

Facebook

LinkedIn

KvK: 69686602

 

         

123 Street Avenue, City Town, 99999

(123) 555-6789

email@address.com

 

You can set your address, phone number, email and site description in the settings tab.
Link to read me page with more information.

blogs

Tim Pardijs vertelt over zijn leven als schrijver, lezer, docent en huisman. 

Poten

Tim Pardijs

De bloembollen zitten in vier bruine papieren zakken. Op elke zak staat in het handschrift van mijn schoonmoeder soort bloem, lengte en kleur geschreven. Lila, roze, paars, geel. Ik zoek de juiste plekken voor de verschillende bollen en schud de zakken leeg op de koude aarde, de sneeuw is net gesmolten. Een van de bollen deukt in als ik erin knijp, leeg van binnen. Ik gooi hem weg. Sommige hebben een wit schimmellaagje, andere bollen hebben al een lichtgroene spriet aan de bovenkant. Met een schepje maak ik gaten in de aarde, stop de bollen erin en dek ze weer toe met grond. 
We kregen altijd bloembollen van mijn schoonvader in het najaar, die we wel eens het voorjaar daarop onuitgepakt tegenkwamen in de garage. Het was een man van pakkende oneliners, vaak mompelend, soms van achter zijn krant gebracht. Ik kan me niet al zijn woorden herinneren. Sommige uitspraken herhalen we, maar hebben al een nieuwe kleur, een nieuwe betekenis gekregen. Van andere woorden herinner ik me alleen dat hij ze gebruikte, maar niet meer hoe of waarom: ze zijn leeg geworden. Toen mijn schoonmoeder ons twee weken geleden de bollen gaf, deed ze dat met woorden die hij vaak gebruikte. Glimlachend maakten we haar zinnen af, de woorden als lila, roze, paarse en gele bloemen openend in ons.