Vragen over tarieven, opdrachten of projecten die ik voor je kan doen? Ik hoor het graag!

 

t. 06-14661504

Twitter

Facebook

LinkedIn

KvK: 69686602

 

         

123 Street Avenue, City Town, 99999

(123) 555-6789

email@address.com

 

You can set your address, phone number, email and site description in the settings tab.
Link to read me page with more information.

blogs

Tim Pardijs vertelt over zijn leven als schrijver, lezer, docent en huisman. 

Versnellen

Tim Pardijs

Ik stop een sportbroek, sokken en een shirt in mijn tas. Ik haal boodschappen: witbrood, honing, bananen, eieren, en stop het in zakjes. Ik bekijk een reisplanner, noteer tijden, stuur berichten, maak afspraken. Ik slaap een uur. Sta op. Drink koffie. Om mij heen wordt een kerstboom opgetuigd, spelen kinderen in sneeuw, gaat iemand naar de kapper en komt terug. Onrust.
Ik glimlach, maar leef vandaag vooruit. Als ik het weerbericht lees, gaat mijn adem sneller, verhardt mijn buik: morgen de hele ochtend sneeuw op het parcours, rond starttijd overgaand in regen. Ik zoek een ander weerbericht, lees dezelfde voorspelling. Ik kijk op de website van de organisatie. Die adviseert drie lagen kleding te dragen, veel te drinken, vaseline te gebruiken op lichaamsdelen die bloot zijn. Ik kijk nogmaals hoe laat mijn treinen rijden en zie dat er minder ingezet worden. Ik vervroeg afspraken, controleer nog een keer het weer, regel een poncho en adem sneller als ik mezelf zie in een stilstaande trein, buiten valt sneeuw rustig naar beneden, op het parcours hardlopers die geen last hebben van sneeuw of regen omdat hun lichamen na een paar kilometer opgewarmd zijn, en ik, ik zit in de trein en kijk naar buiten. Zoveel gedaan, zoveel gelaten.
Avond. De tv leidt af. Even voel ik de spieren in mijn benen, maar bespeur daar kracht, geen pijn. Als ik mezelf warm voorstel tussen de andere hardlopers, word ik rustiger. Ik ga slapen.