Vragen over tarieven, opdrachten of projecten die ik voor je kan doen? Ik hoor het graag!

 

t. 06-14661504

Twitter

Facebook

LinkedIn

KvK: 69686602

 

         

123 Street Avenue, City Town, 99999

(123) 555-6789

email@address.com

 

You can set your address, phone number, email and site description in the settings tab.
Link to read me page with more information.

blogs

Tim Pardijs vertelt over zijn leven als schrijver, lezer, docent en huisman. 

Ik kijk niet meer naar de pijlen

Tim Pardijs

Ineens luister ik. Gele pijlen, zegt de omroeper. Gele pijlen wijzen de weg door het bos voor deze hardloopwedstrijd van zeven en een halve kilometer. Voor ik deze woorden hoorde, had ik me al afgevraagd waar ik heen moest maar die gedachten komen pas aan het licht nu ik ‘gele pijlen’ uit de omroepinstallatie hoor. En door gaat het denken, naar de routes voor de verschillende afstanden, hoe het verschil te zien is, hoeveel pijlen er hangen, of ik ook gewoon andere lopers kan volgen.
Startschot, terwijl ik nog bezig ben met de tijd op mijn telefoon. De eerste kilometer is druk, ik moet mijn tempo aanpassen aan andere lopers, een man zet zijn voeten niet neer maar slingert ze tegen het bospad aan, twee hardlopers bespreken de voetbalwedstrijd van een gezamenlijke kennis. Ik kijk rechts en zie zonlicht naar me toe komen over een weiland, ik voel de warmte, ik kijk links en zie hoe de stralen zonder aanwijzingen en zonder gedachten aankomen op de gele en bruine bladeren van de bomen en struiken. Ik haal diep adem en haal de praters in. Na vijf kilometer eet ik ontbijtkoek, wandel kort, strek de opspelende spieren in mijn dijbenen en ren verder. Ik kijk naar de tijd op mijn telefoon. Sneller dan gedacht. Ik voel me zo sterk dat ik besluit mijn tempo op te voeren. De man en vrouw die bij de start in mijn buurt stonden, haal ik in. Ik moedig mezelf hardop aan nu, blaas lucht via mijn stembanden uit en richt me op lopers vijftig meter voor me. Twee keer moeten vrijwilligers me de weg wijzen, ik zie alleen mijn tijd en de lopers, geen pijlen meer.