Vragen over tarieven, opdrachten of projecten die ik voor je kan doen? Ik hoor het graag!

 

t. 06-14661504

Twitter

Facebook

LinkedIn

KvK: 69686602

 

         

123 Street Avenue, City Town, 99999

(123) 555-6789

email@address.com

 

You can set your address, phone number, email and site description in the settings tab.
Link to read me page with more information.

blogs

Tim Pardijs vertelt over zijn leven als schrijver, lezer, docent en huisman. 

Draaien

Tim Pardijs

4 uur, ik draai me om. 5 uur, ik moet mijn schouders bewegen. 5.15, ik rek me helemaal uit, doe mijn ogen dicht. 5.30 uur, stille beweging in mijn rug, alleen te verdrijven door me om te draaien. Licht van straatlantaarns door de gordijnen. Eruit gaan? Lezen, koffie zetten? Nee, ik lig juist wakker door koffie, geschonken in een bruin plastic bekertje door de surveillant van het tentamen gisteravond. Na een uur schrijven en denken voelde ik me moe worden. Eten mocht niet (evenals eigen pen gebruiken, horloge dragen, papieren mee de zaal uit nemen) dus ik keek uit naar de aangekondigde koffie. Die werkte goed, het tweede uur schreef ik rustig en doelgericht mijn blaadjes vol. Daarna alles nog eens overlezen, controleren of ik geen vragen had overgeslagen, papieren pakken en naar de tafel van de surveillanten lopen. Controle: nummers op de bladen, aantal bladzijden, leesbaar handschrift en met lege handen de zaal uit. Alles goed. Niet alle vragen goed maar genoeg om de eerste toets van mijn nieuwe opleiding te halen. 
Voldaan dus deze nieuwe dag beginnen, maar mijn lichaam staat er niet naar. Nog een keer omdraaien en de ogen sluiten. Wekker, 6.30 uur. Opstaan, naar beneden. Krant op de mat, thee en koffie, brood en beleg op tafel. Een leven na de boeken en het schrijven: spreekbeurten, doktersbezoeken, lessen, avondeten en dus boodschappen. Ik pas hier nog niet, voel ik in mijn rug. Die zoekt nog naar de vorm van het matras van de afgelopen nacht.