Vragen over tarieven, opdrachten of projecten die ik voor je kan doen? Ik hoor het graag!

 

t. 06-14661504

Twitter

Facebook

LinkedIn

KvK: 69686602

 

         

123 Street Avenue, City Town, 99999

(123) 555-6789

email@address.com

 

You can set your address, phone number, email and site description in the settings tab.
Link to read me page with more information.

blogs

Tim Pardijs vertelt over zijn leven als schrijver, lezer, docent en huisman. 

Verdwijnen

Tim Pardijs

Nullen, getallen, komma’s. Delen, vermenigvuldigen, optellen, aftrekken. Ik zit met mijn dochter aan tafel en zie het even niet meer. Ik krabbel getallen op een lege envelop met haar naast me. Soms kijkt ze mee, vaker is ze afgeleid door een geluid van een mobiele telefoon of tablet elders in de kamer. Uit het niets vertelt ze over de nullen, dat ze achter een getal doorgaan tot in het oneindige. De ruimte, de leegte, zoals weergegeven in The Expanse, de angst om zonder pak buiten het ruimteschip terecht te komen, getoond in de televisieserie: een vader die met zijn dochter aan zijn lijf geklemd door het heelal zweeft. Leegte ook in mijn hoofd als ik een getal moet uitschrijven als breuk. Lange gangen zie ik ineens voor me, grijze vloerbedekking op houten vloeren, elke stap dreunt door het bijgebouw van het Baudartius College. In mijn bruine leren schooltas wiskundeboeken met karnemelkvlekken en opgedroogde bananendrap, geodriehoeken, passers, rekenmachines, een ruimte waar ik in verdwijn zonder pak. Woorden zeggen iets, verwijzen ergens naar, hebben inhoud, getallen zijn alleen maar zichzelf, en hoe moeilijk de combinaties ook, ze zijn altijd kloppend te maken. Dat is me met woorden nog nooit gelukt.