Vragen over tarieven, opdrachten of projecten die ik voor je kan doen? Ik hoor het graag!

 

t. 06-14661504

Twitter

Facebook

LinkedIn

KvK: 69686602

 

         

123 Street Avenue, City Town, 99999

(123) 555-6789

email@address.com

 

You can set your address, phone number, email and site description in the settings tab.
Link to read me page with more information.

blogs

Tim Pardijs vertelt over zijn leven als schrijver, lezer, docent en huisman. 

Graven

Tim Pardijs

Mijn schep stoot steeds op puin: stukken zachte oranje baksteen, grijze betonbrokken, soms scherven van potten met blauw bloemenmotief, een enkel bot. Dan komt mijn doel in zicht: de oranje keramieken rioolbuis die blootgelegd moet worden. Mijn vriend knapt een boerderij in Vriezenveen op en wil ook het riool laten vervangen. Om te kosten te drukken doen vrienden eenvoudig graaf- en sloopwerk. De scherven en botten die ik vind, leg ik op het randje van een kozijn te drogen in de zon, die ook voor het eerst sinds decennia weer op de buis schijnt. Langzaam leg ik de pijp bloot. 
Tommy Wieringa onthult in zijn nieuwste boek een deel van de geschiedenis van Vriezenveen. In De Gids 5-2017 vertelt hij over de totstandkoming van het boek en het gesprek dat hij heeft met een garagehouder aan het Oosteinde, waar ook de boerderij van mijn vriend staat. Automonteur Herbert heeft een museum met spullen uit de Tweede Wereldoorlog, en dus precies dezelfde obsessie die Wieringa de hoofdpersoon van De heilige Rita gaf. Wieringa ontvangt deze overeenkomst met stille verbazing en schrijft: ‘Deze sensatie kan ontstaan wanneer je je al schrijvend en denkend door de wereld beweegt, waarbij zich soms plots ontmoetingen of gebeurtenissen voordoen die zo precies samenvallen met de wereld van je verbeelding en de levens die je verzon, dat het lijkt of je op een web van snaren loopt, die gezamenlijk een harmonieuze klank voortbrengen, een symfonie vol samenhang en betekenis.’