Vragen over tarieven, opdrachten of projecten die ik voor je kan doen? Ik hoor het graag!

 

t. 06-14661504

Twitter

Facebook

LinkedIn

KvK: 69686602

 

         

123 Street Avenue, City Town, 99999

(123) 555-6789

email@address.com

 

You can set your address, phone number, email and site description in the settings tab.
Link to read me page with more information.

blogs

Tim Pardijs vertelt over zijn leven als schrijver, lezer, docent en huisman. 

Mijn huiskamer

Tim Pardijs

Op het bankje bij het uitzicht… nee, verder het moment in: als ik mijn dochter op het bankje bij het uitzicht op schoot heb getrokken, sla ik mijn armen om haar heen. Maar haar armen zitten tussen haar lichaam en mijn armen, dus ik maak de omhelzing losser, zodat zij haar armen kan optillen en ik mijn armen onder die van haar kan schuiven. Haar handen rusten nu op mijn bovenarmen, ik heb mijn armen om haar middel.
Het is een van mijn lievelingsplekken, vertel ik, uitkijkend over de rivier die links van achter struiken tevoorschijn komt en rechts in een bocht verdwijnt. We zitten aan de buitenste zijde van de bocht. Aan de overkant wijs ik een verlaten landhuis aan waar we een week eerder langs fietsten, erachter weet ik de Posbank met zijn heuvels en bossen, in mijn rug de luttele kilometers naar ons huis. Het overzicht maakt het hier een huiskamer; een landschap waar schepen als gezinsleden voorbij komen, waar wolken en wind kruisen met het water, waar mijn blik de bomen, de huizen, de schapen, het gras, de stenen en de struiken op de andere oever aanraken alsof het meubels op vertrouwde plekken zijn. Ik vertel mijn dochter de bijzonderheden, zij vraagt of we naar het water mogen wandelen, de kamer in. Ik maak een uitnodigend gebaar. Al lopend zegt ze over haar schouder: ‘Misschien zien die mensen aan de overkant ons hier wel lopen.’