Vragen over tarieven, opdrachten of projecten die ik voor je kan doen? Ik hoor het graag!

 

t. 06-14661504

Twitter

Facebook

LinkedIn

KvK: 69686602

 

         

123 Street Avenue, City Town, 99999

(123) 555-6789

email@address.com

 

You can set your address, phone number, email and site description in the settings tab.
Link to read me page with more information.

blogs

Tim Pardijs vertelt over zijn leven als schrijver, lezer, docent en huisman. 

Als een keten

Tim Pardijs

Ik noem mijn naam en ik krijg waar ik voor kom. Ik haal een drukproef op bij een uitgeverij en de medewerker achter de balie kan de map niet vinden. Ze loopt het kantoor in, vraagt, krijgt ‘op de tafel’ als antwoord, loopt terug naar voren en gaat met haar handen over de stapels op de tafel. ‘Wat is uw naam?’ Ze kijkt op van haar handen. Ik noem mijn naam en zij reikt me een pakketje aan. Een geel papiertje met mijn naam is erop geplakt.
De vrouw die me tien minuten te laat ophaalt uit de wachtkamer van de Kamer van Koophandel glimlacht. ‘Sorry, ik was nog even bezig…meneer…?’ Ik geef haar mijn hand en mijn naam. Iets later zie ik hem op een scherm staan. ‘Klopt het dat dit uw bedrijfsnaam is?’ Ik bevestig mijn naam.
‘Laat mijn naam zijn als een keten’, was een van de eerste regels poëzie die ik las in een bundel uit de serie De Grote Lijsters 1995. Ik was zeventien en voelde een diepte in de taal die ik nog niet kende. In de jaren die volgden was ik student, journalist, stadsdichter. Nu ben ik zelfstandige. Ik maak een foto van mezelf voor de Kamer van Koophandel en stuur hem naar mijn familie. ‘Heb je nog een heftige bedrijfsnaam bedacht?’, reageert mijn zwager. Ik stuur hem mijn logo.
Op weg naar huis komt mijn trein langs het kantoor waar ik mijn laatste dagen als journalist werkte. Naast vlaggen van een verzekeraar en een vakbond hangt de vlag met de naam van de krant. Het weer zit erin, de hoeken zijn bruin.