Vragen over tarieven, opdrachten of projecten die ik voor je kan doen? Ik hoor het graag!

 

t. 06-14661504

Twitter

Facebook

LinkedIn

KvK: 69686602

 

         

123 Street Avenue, City Town, 99999

(123) 555-6789

email@address.com

 

You can set your address, phone number, email and site description in the settings tab.
Link to read me page with more information.

blogs

Tim Pardijs vertelt over zijn leven als schrijver, lezer, docent en huisman. 

Een goed verhaal (1)

Tim Pardijs

Zijn stem gaat naar beneden en hij praat langzamer, iedere keer als onze gids de naam van de eindbestemming noemt. ‘Zelfs als je er niet in gelooft, er is iets met die plek. Kan er in een meer van 200 meter diep iets ongewoons zijn? Ik zeg: die kans is aanwezig.’ De vriend waar ik mee reis zegt glimlachend dat dit zijn kans is op wereldfaam als journalist en stapt op de rondvaartboot. Ik ga niet mee. Ik stel de confrontatie even uit, ik loop een rondje door het dorp, lees bordjes met toeristische informatie en wandel dan naar de oever. De lucht wordt blauwer, ik voel de warmte van de zon, op de heenweg sloeg de regen nog hard tegen de ramen van de bus. Het licht maakt het water donkerblauw, de heuvels eromheen lichtgroen met bruine en rode tinten. Ik maak foto’s. Dan: schuimkoppen op de golven, schaduwen van wolken over hellingen in de verte, waar het regent, koude wind, vreemde kolken op de plek waar de rivier het meer in stroomt. Ik doe mijn capuchon op en haal een beker hete thee bij een tot koffiewinkeltje omgebouwde camper, ik bekijk etalages met knuffels en fotokaarten, een beeld van een lief monster. ‘Het is gewoon een meer, met een goed verhaal’, zegt mijn vriend de journalist als hij terug is. Onze gids praatte de hele reis snel en vloeiend, maar toen hij op de heenweg naar Loch Ness iets groots en zwarts in het water zag drijven, viel hij stil. Een seconde. Toen schoot hij in de lach en praatte verder.