Vragen over tarieven, opdrachten of projecten die ik voor je kan doen? Ik hoor het graag!

 

t. 06-14661504

Twitter

Facebook

LinkedIn

KvK: 69686602

 

         

123 Street Avenue, City Town, 99999

(123) 555-6789

email@address.com

 

You can set your address, phone number, email and site description in the settings tab.
Link to read me page with more information.

blogs

Tim Pardijs vertelt over zijn leven als schrijver, lezer, docent en huisman. 

Ik kan mijn tafel niet vinden

Tim Pardijs

Op weg naar het station fiets ik langs huurhuizen die opgeknapt worden. Twee voordeuren naast elkaar staan open. Een man met witte verfvlekken op zijn donkerblauwe werkbroek stapt met een emmer bungelend in zijn hand de ene woning uit, de andere in. Als ik weer naar de weg kijk, hoor ik hem nog meezingen met de radio, het geluid galmt door het lege huis. In de fietsenstalling zijn schilders bezig met de vloer. Ze fluiten mee met de muziek. Die bepaalt het ritme van hun verfrollers.
In de wachtruimte worden de bewegingen van de mensen bepaald door nummers die op een scherm verschijnen. Met het getal dat ik in mijn hand houd, komt ook een cijfer tevoorschijn van een van de zestig bureaus in de ruimte. Ze zijn van elkaar gescheiden door anderhalve meter hoge schermen met textiel erop. Ik kan mijn tafel eerst niet vinden omdat het bord met mijn nummer verborgen is achter andere, ik moet helemaal achteraan zijn.
‘Dus mijn plan is goedgekeurd?’, vraag ik ergens halverwege het gesprek. Hij knikt, en zegt iets over de markt, ondertussen achterover hangend en met kleine bewegingen zijn bureaustoel heen en weer draaiend. ‘Ja… je hebt er al even over nagedacht dus je moet maar gewoon aan de slag.’ Ik sta op en onderweg naar de uitgang kijk ik de mensen achter de andere bureaus aan. Sommigen kijken terug. Schuifdeuren openen zich voor me, buiten schijnt de zon, in mijn benen begint het te zingen en te fluiten.